U trendu

Zvezda protiv Jang Bojsa za LŠ: Neka se ponovi 2004

BERN – Fudbaleri Crvene zvezde večeras igraju u Bernu protiv Jang Bojsa prvu od dve utakmice za plasman u Ligu šampiona.

Tim Vladana Milojevića mesto među 32 najbolja tima u Evropi traži drugu godinu u nizu i nastavak perfektnog puta u kvalifikacijama, nakon što je od dolaska u Zvezdu prošao svih do sada sedam prepreka.

Rival je prošlosezonski učesnik LŠ i prvak Švajcarske, koga je Zvezda pre 15 godina eliminisala baš u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa ukupnih 5:2, uz remi na gostovanju 2:2.

„Inspiriše nas ovaj stadion. Imamo inspiraciju i iz prošle sezone. Borimo se i radimo za naš klub, uradićemo sve da ponovo budemo u eliti. U glavama nam nije samo plasman, već i igra“, rekao je Milojević na konferenciji za medije u Bernu.

Crveno-beli bi, nešto slično kao u Salcburgu trebalo da imaju ogromnu podršku navijača od nekoliko hiljada i taj podatak plaši Švajcarce.

„Zvezda je imala najbolju podršku u Evropi, navijači su osvojili prvo mesto u Ligi šampiona. Nema razloga da se potencira njihovo ponašanje. Nije bilo incidenata i ne verujem da će ih biti ovde. Imamo veliki broj navijača i ponosni smo na njih. Neukusno je da se potencira o Srbima i njihovom ponašanju, posebno što smo gledali da ima mnogo gorih od nas“, jasan je bio Milojević na pitanje švajcarskih novinara o mogućim neredima.

Milojević je spremio i „iznenađenje“ za domaćina u vidu poslednjeg pojačanja Matea Gasije, plaćenog 1,8 miliona Las Palmasu, i očekuje se da bude u startnih 11.

Utakmica je zakazana za 21 sat na stadionu „Švajcarska“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar