U trendu

Zvezda protiv Ludogoreca za jesen u Evropi

Fudbaleri Crvene zvezde igraju večeras protiv Ludogoreca revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i imaju priliku da plasmanom u narednu rundu obezbede jesen u Evropi.

Prvak Srbije ostvario je dobar rezultat u Razgradu 2:2, pa pred punim tribinama stadiona Rajko Mitić ima veliku šansu da posle osam godina obezbedi grupnu fazu jednog od dva velika evropska takmičenja, ali i dođe na poslednji stepenik do Lige šampiona.

Trener crveno-belih Miodrag Božović ističe da njegova ekipa neće braniti visok remi iz Bugarske.

„Godinu dana smo se borili da odigramo ovakvu utakmicu i veliko je zadovoljsto što su igrači doveli klub pred plasman u Ligu Evrope, možda kasnije i nešto više. Neće biti lako, protivnik je kvalitetan, ali nadam se da ćemo imati više snage. Ne bih ovaj duel proglasio utakmicom decenije i stoleća, iako može mnogo da donese, klub neće prestati da postoji ako ne završimo uspešno posao“, rekao je Božović.

Njegov kolega Georgi Dermendžijev veruje da Ludogorec u Beogradu može da sačuva mrežu i postigne gol, kako bi prošao dalje.

„Zvezda ima kvalitetan tim i trenera, ali ako odigramo onako kako znamo, imamo velike šanse da prođemo. Ne očekujem mnogo šansi, mislim da možemo da sačuvamo mrežu i postignemo neophodan gol“, poručio je Dermendžijev.

Utakmica između Crvene zvezde i Ludogoreca igra se večeras od 20.30 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.