U trendu

Zvezda razmatra mogućnost da tuži „Ekip“

BEOGRAD – Fudbalski klub Crvena zvezda angažovao je advokata u Francuskoj i razmatra pravni osnov da tuži list „Ekip“, nakon pisanja da postoje sumnje u pokušaj nečasnih radnji uoči meča Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona, zbog narušavanja ugleda kluba.

„Ekip“ je objavio da jedan neimenovani funkcioner Zvezde hteo da plati čak pet miliona evra na ubedljiv poraz svog tima od pet razlike u Parizu.

„Mi smo od juče u kontaktu sa našim advokatima da bismo na pravi način preduzeli sve moguće mere i zaštitili ugled FK Crvena zvezda koji je neko, odnosno “kredibilni doušnik”, pokušao da ugrozi.

Očigledno je da nekome smeta moćna i uspešna Crvena zvezda i da je plasiranjem ovakve laži zeleo da diskredituje sve ostvarene uspehe koje smo postigli u proteklom periodu“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Iz Zvezde kažu da ih čudi i brine da tako neproverena informacija procuri iz UEFA i dobije tako veliki medijski prostor.

„Bez obzira što i list ‘Ekip’ zadržava mogućnost da je sve izmišljeno, angažovali smo advokata i u Francuskoj, koji razmatra pravni osnov za tužbu protiv lista ‘Ekip’ zbog narušavanja ugleda FK Crvena zvezda.

FK Crvena zvezda će biti istrajna da se dođe do konačne istine, a da se manipulatori i doušnici koji stoje iza ove afere privedu pravdi i odgovaraju za sramno delo“.

Dalje se još jednom ističe da prvak Srbije sa ogorčenjem i rezignacijom odbacuje svaku mogućnost umešanosti u bilo kakve nečasne radnje bilo kog člana našeg kluba i da insistira na brzom rasvetljavanju slučaju.

„Crvena zvezda insistira na što bržem rasvetljavanju celog ovog slučaja, jer je bačena ozbiljna mrlja na ime našeg kluba“, zaključuje se.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike