U trendu

Zvezda sigurno do 1:0 protiv Partizana

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu ekipu Partizana sa 87:62 (23:15, 18:18, 20:19, 26:10) i tako poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Super lige Srbije.

Crveno-bele je do pobede vodio Tejlor Ročesti sa 22 poena, 15 je dodao Alen Omić, dok su Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić postigli po deset.

U poraženom timu najbolji je bio Kvame Von sa 16 poena, a najbolje su ga pratili Najdžel Vilijams-Gos sa 12 i Djordje Gagić sa deset poena.

Utakmica je počela čvrstom igrom u odbrani obe ekipe. Crno-beli su na početku bili precizniji, ali je Zvezda dva minuta pre kraja prve deonice poenima Ročestija i Omića stekla prvu dvocifrenu prednost 20:10.

Partizan je u nastavku pokušavao da uhvati rezultatski priključak, kada su precizni bili Vilijams-Gos i Von. S druge strane, Zvezda je održavala prednost šutem za tri poena. Redom su pogadjali Dobrić, a zatim i Pero Antić i Džejms Feldin, pa su tako crveno-beli na veliki odmor otišli sa osam poena prednosti – 41:33.

Drugo poluvreme nije donelo značajne promene na terenu. Zvezda je imala kontrolu u igri i nije dozvoljavala da im Partizan ozbiljnije zapreti, pa su i poslednju četvrtinu crveno-beli počeli sa devet poena prednosti (61:52).

Do kraja meča Zvezda je zadržala prednost, pobedila i povela u polufinalnoj seriji sa 1:0.

Košarkaš Partizana Vanja Marinković povredio se sredinom prve četvrtine i nije se više vraćao u igru.

Drugi meč na programu je u sredu, a domaćin će biti Partizan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.