U trendu

Zvezda teško do 16. uzastopne pobede u Super ligi

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su 16. uzastopnu pobedu u Super ligi, pošto su danas na svom terenu pobedili Voždovac sa 2:0, u 19. kolu Super lige Srbije.

Golman gostiju Zoran Popović postigao je autogol u 87. minutu, a konačan rezultat postavio je Ugo Vijeira u 94.

Zvezda je ubedljivo prva na prvenstvenoj tabeli sa 53 boda, dok je Voždovac deveti sa 22.

Domaća ekipa je bila bolja tokom cele utakmice, konstantno je imala inicijativu, a mnogobrojni neuspešni pokušaji za gol isplatili su se tek u finišu meča.

Napadač crveno-belih Vijeira je posle pasa Luisa Ibanjesa izbio sam ispred Zorana Popovića i pogodio stativu, ali se lopta odbila od noge golmana Voždovca i završila u golu.

Vijeira je, uz Luku Jovića, bio najopasniji igrač Zvezde na duelu sa Voždovcem. Oni su imali mnogo prilika tokom utakmice, ali do gola nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Popovića. Voždovac je bezuspešno pokušavao kontranapadima.

Konačan rezultat Vijeira je postavio nakon što je izbio sam ispred Popovića i lako ga savladao.

Utakmicu je, između ostalog, obeležila povreda najboljeg igrača crveno-belih u dosadašnjem delu sezone Aleksandra Kataija, koji je zbog problema sa butnim mišićem izašao iz igre u 10. minutu.

Takođe, povredio se i prvi arbitar Majo Vujović, pa je poslednjih 10-ak minuta menjao dodatni sudija.

Utakmicu je pratilo oko četiri hiljade ljudi, što je najmanja poseta na stadionu Zvezde od početka sezone.

Ekipe će u sredu igrati osminu finala Kupa. Zvezda će dočekati Borac, dok će Voždovac kao domaćin igrati protiv Partizana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.