U trendu

Zvezda u finalu Jadranske lige posle nove pobede nad Cedevitom

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u Zagrebu pobedili Cedevitu sa 73:65 (16:19, 18:20, 21:10, 18:16) i tako slavili sa 2:0 u finalnoj seriji.

Zvezda će titulu braniti protiv Mega Leksa, koji je takodje u dva meča izbacio Budućnost, najbolji tim ligaškog dela takmičenja. Termin finala još nije poznat i zavisi od plasmana Zvezde u Evropi, tako da bi finalna serija mogla da počne ili sredinom ili krajem aprila.

Zvezdu je večeras predvodio Vladimir Štimac sa 17 poena i šest skokova, dok je Kvinsi Miler postigao 14 poena, uz šest skokova i tri asistencije. Stefan Jović imao je učinak od 10 poena i šest asistencija.

Najefikasniji u Cedeviti bio je Džejkob Pulen sa 17 poena. Nemanja Gordić postigao je 13, a Džejms Vajt 11 poena.

Cedevita je vodila skoro tokom celog prvog poluvremena utakmice koja je često bila prekidana zbog ličnih grešaka. Zvezda je u prvih 20 minuta mnogo grešila i imala je čak 11 izgubljnih lopti, ali je dobro šutirala i tako se držala blizu domaćinu.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu znatno popravili odbranu i razigrali se, a Kvinsi Miler je sredinom deonice doneo Zvezdi prvo vodjstvo posle prve četvrtine.

U drugom poluvremenu se razigrao i Stefan Jović, koji je osim dobre odbrane „hranio“ svoje saigrače loptama, tako da je zvezda poenima Štimca, Tarensa Kinzija i samog Jovića došla do šest poena prednosti pred poslednjih 10 minuta, 55:49.

Štimac je košem na početku drugog poluvremena doneo Zvezdi maksimalnih sedam poena prednosti, 57:50, ali je Džejkob Pulen uzvratio trojkom.

Usledilo je nekoliko minuta tvrde igre. Zvezda je u poslednjih pet minuta ušla sa prednošću od 60:54, ali je tada ostala bez Štimca, koji je dobio petu ličnu grešku. Marko Gudurić je tri minuta pre kraja povisio na 62:55, ali se Cedevita potpuno vratila u igru koševima Nemanje Gordića i Karla Žganeca prišla na samo poen zaostatka, 62:63.

Zvezda je odgovorila košem Milera i trojkom Branka Lazića, njegovim prvim poenima iz igre, za vodjstvo 68:62 u poslednjem minutu, što joj je bilo dovoljno za konačni trijumf.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.