U trendu

Zvezda u grupi sa Realom, Fenerbahčeom, Himkijem i Bajernom

Košarkaši Crvene zvezde igraće naredne sezone u A grupi Evrolige zajedno sa Realom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom i Strazburom, odlučeno je danas žrebom u Barseloni.

U grupi B nalaze se Olimpijakos, Efes, Laboral, Armani, Cedevita i Limož.

Barselona, Panatinaikos, Lokomotiva Kuban, Žalgiris, Karšijaka i Zelena Gora takmičiće se u grupi C, a u grupa D CSKA Moskva, Makabi, Unikaha, Bamberg, Darušafaka i Dinamo Sasari.

Plasman u Top 16 fazu izboriće po četiri najbolja tima iz svake grupe, dok će ostale ekipe nastaviti takmičenje u Evrokupu.

U narednu fazu plasiraće se četiri prvoplasirane ekipe, koje će posle četvrtfinalnih serija izboriti plasman na fajnal – for.

Završni turnir biće održan od 12. do 15. maja 2016. godine u dvorani „Mercedes benc arena“ u Berlinu.

Radonjić i Mitrović: Izuzetno jaka grupa, ali imamo motiva

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je posle žreba Evrolige, da je njegova ekipa dobila izuzetno teške protivnike, ali da uz adekvatna pojačanja može da bude  konkurentna.

„Grupa je izuzetno jaka sa timovima koji su pravljeni za sam vrh Evrolige. Fenerbahče koji je izuzetno aktivan u prelaznom roku, Himki sa velikim budžetom i kvalitetnim timom i Bajern, za koji treba očekivati da bude sve bolji. U ovom trenutku rano je za konkretnu analizu, ali treba razmišljati i dovesti adekvatna pojačanja koja ce biti spremna da budu kvalitet za Evroligu. Pokusaćemo da budemo konkuretni svim timovima“, zaključio je Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović složio se sa trenerom da je grupa izuzetno teška ali da će ekipa imati izuzetno veliku motivaciju da napravi uspeh.

„Real i Fenerbahče su ucesnici Fajnal-fora prosle sezone. Himki je takođe jako dobar tim, koji u Evroligu dolazi kao osvajač Evrokupa, sa velikim budžetom. Ne treba zaboraviti ni Bajern koji je iz godine u godinu sve jači i finansijski veoma snažna ekipa. Strazbur je mala nepoznanica, ali ove godine bili su finalisti francuskog prvenstva i definitivno da će se i oni pojačati. Sa ove tačke gledišta mnogo teža grupa nego prošle sezone. Svakako da ekipi neće faliti motiva, ali uz zavisnosti od sastava protivnika i našeg sastava mislim da mozemo biti adekvatan protivnik svim rivalima“, završio je Mitrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar