U trendu

Zvezda u laganom ritmu do pobede protiv Krke

Košarkaški Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u Jadranskoj ligi, pošto su danas u Beogradu pobedili Krku sa 79:62 (24:14, 21:14, 13:14, 21:20) u 18. kolu regionalnog takmičenja.

Zvezdu je do pobede predvodio Nemanja Dangubić sa 13 poena i osam skokova, dok je Marko Simonović dodao 11, a Nejt Volters i Milko Bjelica postigli su po devet.

U ekipi Krke istakao se Marko Luković sa 20 poena, dok je Erjon Kastrati postigao devet.

Početak utakmice u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pred oko 2.000 gledalaca bio je prilično izjednačen, da bi crveno-beli sredinom prve deonice posle trojki Nemanje Dangubića i Čarlsa Dženkinsa došli do prve osetnije prednosti  –  12:6.

Krka je solidno igrala tokom prvih 10 minuta, ali košarkaši slovenačkog tima nisu bili šuterski raspoloženi, promašili su dosta otvorenih šuteva i zicera, što je Zvezda iskoristila na drugoj strani i do završnice prve deonice stigla do dvocifrene prednosti  –  24:14.

Gosti iz Novog Mesta su na početku druge četvrtine prišli na pet poena zaostatka  –  21:26, ali je onda usledio veliki pad u igri, više od šest minuta nisu postigli koš, što su crveno-beli u potpunosti iskoristili i serijom 14:0 otišli na „plus“ 19  –  40:21, da bi na poluvremenu Zvezda vodila sa 45:28.

Početak treće četvrtine doneo je borbenu igru, uz dosta promašaja i grešaka na obe strane, u prvih pet minuta postignuto je samo sedam poena, da bi u nastavku tok perioda igre tempo meča bio nešto brži, u kom su crveno-beli bez većih problema održavali stečenu prednost.

U poslednjoj deonici Zvezda je igrala u nešto sporijem ritmu, Krka je to delimično iskoristila i prišla na 13 poena zaostatka 58:71, ali slovenački tim više od toga nije mogao, a i crveno-beli su u završnici trojkama Marka Simonovića ponovo stekli veću prednost.

Trener Zvezde Dejan Radonjić na utakmici protiv Krke pružio je priliku svim igračima, osim Ognjenu Kuzmiću, koji je meč presedeo na klupi.

Zvezda je prva na tabeli sa 18 pobeda iz 18 utakmica, dok je Krka poslednja, 16. sa pet trijumfa i 13 poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar