U trendu

Zvezda u završnici slomila Partizan i osvojila Kup Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu pobedili Partizan sa 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17), u finalu završnog turnira.

Meč je bio ujednačen do kraja treće i početka četvrte četvtine, kada je Marko Gudurić serijom poena doneo Zvezdi dvocifrenu prednost, koju je njegov tim zadržao do kraja meča.

Gudurić i Marko Simonović postigli su po 18 poena za Zvezdu, dok je Dion Tompson dodao 15, a Luka Mitrović 12. Najefikasniji u Partizanu bili su Adin Vrabac sa 12 i Stefan Birčević sa 11 poena.

Partizan je igrao oslabljen, jer zbog bolesti nisu igrali Vilijam Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica, a trener Aleksandar Džikić takodje nije vodio ekipu zbog bolesti. U njegovom odsustvu tim je predvodio pomoćni trener Nenad Čanak. Zvezda takodje nije bila kompletna, pošto nisu igrali povredjeni Nejt Volters i Nemanja Dangubić.

Zvezda je povela na početku sa 8:2, a onda i sa 12:6, predvodjen Lukom Mitrovićem i Markom Gudurićem. Patrizan je tada odgovorio serijom od 10:0 i poveo sa 12:6, pošto u toj seriji nije promašio nijedan šut. Trener crveno-belih Dejan Radonjić zatražio je tada tajm-aut, a njegov tim je zaustavio nalet crno-belih.

Partizan je posle koša Novice Veličkovića stekao pet poena prednosti, 21:16, ali je Zvezda do kraja deonice izjednačila na 23:23.

Partizan je u drugoj četvrtini održavao prednost, a Zvezda nije uspevala da postigne koš iz igre, ali se tada razigrao Marko Simonović, koji je u toj deonici postigao 11 od ukupno 13 poena svog tima. Šut crno-belih tada je stao, a posle nekoliko grešaka Simonović je pogodio trojku o tablu za novo vodjstvo Zvezde, 36:34, koliko je bilo i na poluvremenu.

Velika borba se vodila na početku drugog poluvremena. Igralo se koš za koš, ali su i oba tima grešila. Ekipe su se smenjivale u vodjstvu, a meč je odlučen krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Marko Gudurić je pogodio slobodno bacanje, a odmah posle toga i trojku uz zvuk sirene za vodjstvo od 52:47.

Simonović je na početku poslednje četvrtine postigao još jednu trojku, a onda je Dion Tompson postigao koš, tako da je Zvezda posle dva minuta igre u poslednjoj deonici povela sa 10 razlike, 57:47. Crveno-beli su posle toga imali i 13 poena razlike. Partizan je pokušavao da pridje, ali je iskusniji tim Zvezde mirno sačuvao prednost i na kraju slavio.

Meč je odigran u teškim uslovima, pod gustim dimom zbog baklji. Izmedju treće i četvrte četvrtine došlo je do prekida jer je jedna baklja sa tribina pogodila čoveka u prvom redu, kome je zbog toga ukazana hitna lekarska pomoć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar