U trendu

Zvezda ubedljiva protiv Mladosti, povećala prednost na vrhu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima Mladost iz Lučana sa 3:0, u osmom kolu Super lige Srbije, i tako povećali prednost na vrhu tabele.

Zvezda sada ima 20 bodova, četiri više od Javora, koji je u subotu igrao 0:0 sa Radničkim iz Niša. Šampion Partizan je sa 15 bodova na trećem mestu, ali ima utakmicu manje. Mladost je 13. na tabeli sa osam bodova.

Zvezdi je ovo bila peta uzastopna pobeda i treća uzastopna u kojoj nije primila gol. U sledećem kolu dočekuje Partizan u prvom ovosezonskom“večitom“ derbiju.

Strelci za Zvezdu bili su Mičel Donald u 62. minutu iz penala, Vukašin Jovanović u 74. i Idan Vered u 86. Mladost je utakmicu završila sa 10 igrača, pošto je Aleksandar Živanović dobio direktan crveni karton zbog prekršaja nakon koga je dosuđen jedanaesterac.

Donald je tako postigao prvi gol u dresu Zvezde. Jovanović je rešio pitanje pobednika nakon kornera, kada je nekoliko igrača pokušalo da iskontroliše loptu, dok nije došla do štopera gostiju, koji je smestio loptu pod prečku za 2:0.

Vered je u samoj završnici solo akcijom prošao kroz odbranu Mladosti i postigao gol za 3:0.

Utakmica je imala dobar tempo u prvom poluvremenu, a oba tima su imala dobre šanse, ali ih nisu iskoristila. Tempo utakmice je opao nakon što je Zvezda postigla prvi gol.

Ovo je bila prva utakmica koja se u Lučanima igrala pod reflektorima, ali se u prvom poluvremenu jedan od njih ugasio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.