U trendu

Zvezda ulaže žalbu UEFA: Kazna delom očekivana

BEOGRAD – Fudbalski klub Crvena zvezda najavio je da će uložiti žalbu na odluku UEFA da suspenduje stadion „Rajko Mitić“ na dve utakmice u Evropi, ali i upozorio da dalji ispadi mogu da donesu izbacivanje iz međunarodnih takmičenja.
„Kazna je drastična, ali samo delom očekivana zbog čega planiramo da uložimo žalbu. Crvena zvezda je preduzela sve mere i upozorila na mogućnost ovako teške kazne posebno posle uspešnog žalbenog postupka u februaru. Shvatamo važnost prisustva publike na stadionu, znamo koliko podrška znači igračima i baš zbog toga upozoravali smo na posledice koje mogu nastupiti“, navodi se u saopštenju kluba.
Kako se naglašava, najviše su kažnjeni fudbaleri Zvezde jer ostaju bez publike, ali i navijači i klub „koji preduzima sve da se na pravi način vrati na put evropske slave“.
„Videćemo kakve su nam mogućnosti žalbe, barem na drugi meč kazne, ali ono na čemu treba pre svega da radimo je da nam se ovo ne ponovi jer bilo kakvo ponavljanje istog ili sličnog prekršaja u naredne minimum dve godine, bilo na domaćem ili gostujućem terenu, povlači kaznu izbacivanja iz takmičenja“.
Iz Zvezde poručuju da je domaći teren zbog podrške publike protiv bilog kog rivala bio velika prednost.
„Ipak, verujemo da Zvezda ima snage i kvalitet da uspe u svojoj misiji, a ne sumnjamo da će zvezdaši u velikom broju biti uz igrače u domaćim mečevima i na taj način im uliti snagu da pobeđuju i u Evropi“, zaključuju sa „Marakane“.
Crvena zvezda je sankcionisana sa dva meča bez publike i 72.000 švajcarskih franaka zbog nepristojnog skandiranja navijača na utakmici protiv Suduve u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike