U trendu

Zvezda zahteva sankcionisanje sudije Damira Javora

Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je danas od Jadranske lige da sankcioniše slovenačkog sudiju Damira Javora zbog niza grešaka na utakmici petog kola regionalnog takmičenja protiv Cedevite u Zagrebu.

„Uz žalbu, u kojoj se navode i previdi poput poništenog koša Sofoklisa Skorcanitisa, Crvena zvezda je priložila i opsežan video materijal čelnicima Jadranske lige, sa greškama koje je mahom činio jedan sudija, za koga je tek današnjom detaljnom analizom utvrđeno da je od 2009. godine, stalni i glavni akter utakmica dva kluba u Zagrebu, i to sa istim ishodom“, navodi se u saopštenju.

Zvezda je u obrazloženju na četiri strane, navela 14 grubih sudijskih grešaka i previda zapisničkog stola i delegata, od kojih je poslednji, nakon promašenog slobodnog bacanja Luke Babića, u poslednjim sekundama meča, prema oceni zvezde bio i najveći.

„KK Crvena zvezda neće dozvoliti da stvari van terena rešavaju one na parketu, i da se urušava višegodišnji napor beogradskog kluba da u sportskim okvirima pobeđuje najbolji“, piše u saopštenju kluba. 

Crveno-beli ističu da je namera žalbe da se zaštite interesi kluba i srpske košarke, jer se prema njihovoj oceni, dešavanjima u Zagrebu u nedelju uveče nova liga našla na velikom ispitu.

Cedevita je u utakmici petog kola Jadranske lige u Zagrebu sinoć pobedila Crvenu zvezdu da 74:72.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.