U trendu

Zvezdaški duel u Podgorici; Stojković: „Zgaziću“ Radonjića

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde Nemanja Radonjić i Filip Stojković sa nestrpljenjem čekaju mogući međusobni duel njih dvojice u meču reprezentacija Srbije i Crne Gore u Ligi nacija.

Meč dve selekcijeu Podgorici, prvi od osamostaljenja Crne Gore 2006. godine, na programu je 11. oktobra i izaziva veliku pažnju šire javnosti, pa i tandema crveno-belih.

„U Podgorici je uvek fenomenalna atmosfera, očekujem da će tako biti i protiv Srbije pred punim tribinama. Dobro poznajem Radonjića, „zgaziću“ ga kao plitak potok“, u šali je započeo Stojković razgovor za Tanjug.

Stojković kaže da očekuje zanimljivu utakmicu, posebno ako bude morao da čuva saigrača Radonjića.

„To je prvi duel otkad se odvojila Crna Gora od Srbije. Izabrao sam da igram za Crnu Goru, da li zbog mene ili zbog nekih ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije, to sada nije bitno… Sigurno da ću dati maksimum, kao i Radonjić, pa neka bolji pobedi“.

Skoro sve mlađe selekcije Srbije prošao je Stojković, igrao i za omladinsku i mladu na Evropskim prvenstvima, pre nego što je izabrao da nastupa za A tim „sokolova“ pre dve godine na poziv bivšeg trenera Partizana Ljubiše Tumbakovića.

„Ceo život se vodim time da se ne kajem za odluke. Izabrao sam tako, FS Crne Gore odlično funkcioniše, imam i sjajne saigrače iz reprezentacije i samo reči hvale imam. Osećam se kao u svojoj kući“.

Na njegove reči nadovezao se Radonjić, član srpskog tima na Mundijalu u Rusiji, porukom da bi bilo dobro kada bi obojica bili strelci.

„Možemo da se dogovorimo, da me pušta malo, pa cu ja njega… Bilo bi lepo da damo obojica gol“, zaključio je Radonjić, uz osmeh.

Pored Srbije i Crne Gore u C Ligi nacija u grupi su još Rumunija i Litvanija, sa kojom izabranici Mladena Krstajića igraju na startu takmičenja u Viljnusu 7. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.