U trendu

Zvezdin dug između 36 i 39 miliona evra

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je danas da je ukupan dug kluba između 36 i 39 miliona evra, kao i da će drugu godinu zaredom poslovati u finansijskom plusu.

Crveno-beli su u saopštenju na sajtu kluba, koje je potpisao predsednik Svetozar Mijailović, pisanje pojedinih medija ocenio je kao neodgovorno i zlonamerno da je dug premašuje 58 miliona evra.

„Na skupštini održanoj u maju ove godine rečeno je da FK Crvena zvezda duguje između 36-39 miliona evra i na toj visini se dug kluba drži i danas. Poznata je i struktura duga, i o njoj smo takođe jasno govorili. U poslednje dve godine nismo uzeli nijedan kredit, a svake godine prihod u velikoj meri premašuje rashod“, navodi se na sajtu kluba.

Iz Zvezde su podsetili da UEFA već godinama sprovodi monitoring kojim su podložni na svaka tri meseca, kao i da su svaku kontrolu prošli.

„U maju ove godine prvi put u poslednjih 10 godina, koliko se sprovodi licenciranje, dobili smo UEFA licencu već u prvom krugu. Dobro je poznato da naš klub ima kontrolu od strane ovlašćenih finansijskih revizorskih kuća i da smo uspešno prošli sve kontrole. Nesporno je da FK Crvena zvezda i dalje ima ogromne nasleđene dugove, ali da ćemo se truditi da ih i dalje smanjujemo na uspešan način, kao što smo to činili u prethodne dve godine“.

Dalje se navodi da je Crvena zvezda samo od transfera Predraga Rajkovića, Luke Jovića, Marka Grujića, Vukašina Jovanovića, Luisa Ibanjeza i Aleksandra Kataija ostvarila veliki prihod, kao i od tv prava, ulaznica, sponzora, UEFA i drugih.

„Imamo zakonsku obavezu da svake godine usvojimo finansijski izveštaj na godišnjoj Skupštini, što smo i uradili u maju ove godine, i isti predali nadležnim državnim organima. On je za 2015. godinu pokazao da je FK Crvena zvezda prvi put posle 10 godina završio godinu sa pozitivnim finansijskim poslovanjem. Parametri koje dobijamo iz naše finansijske službe govore nam da ćemo i 2016. godinu završiti sa pozitivnim finansijskim poslovanjem“.

Iz Zvezde su zamolili medije da imaju razumevanje za nasleđene probleme i da javnost izveštavaju na profesionalan način.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar