Zvezdine legende položile venac na bistu Rajka Mitića

BEOGRAD – Legende Crvene zvezde položile su danas venac na bistu Rajka Mitića ispred istoimenog stadiona na dan kada je rođena prva „Zvezdina zvezda“.

Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Stanislav Karasi, Jovan Kule Aćimović i druge legende crveno-belih obeležile su dan na koji je pre 97 godina rođen Mitić.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović podsetio se vremena kada je sa Mitićem radio u klubu.

„Bio je pre svega bio veliki čovek. Fenomenalan igrač, a kasnije i sjajan funkcioner. Takođe, bio je i odličan novinar. Vrlo rado se sećam perioda sa njim i moram da priznam da sam ga voleo. Rajko Mitić je prva „Zvezdina zvezda“ i prvi fudbalski mađioničar. Bio u Zvezdi i kada nije fizički prisutan, svi su ga obožavali, preko saigrača, do publike koja je svaki njegov potez ispraćala ovacijama. Fudbalska legenda koja i dalje živi“, rekao je Mijailović za klupski sajt.

Mitić je rođen u selu Dol, u blizini Bele Palanke, a preminuo je 27. marta 2008. godine.

Za crveno-bele nastupao je 14 sezona, od osnivanja Crvene zvezde 4. marta 1945, pa do novembra 1958, i u tom periodu odigrao je 572 utakmice i postigao 262 gola, bio je kapiten i doprineo osvajanju šest titula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.