U trendu

Zvezdino proleće ili povratak titule u Humsku?

Utakmicama 22. kola Superlige nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije posle „zimskog sna“, lider Crvena zvezda dočekuje Novi Pazar, dok prvi pratilac Partizan gostuje na Banjici ekipi Rada.

Jesenji prvak i aktuelni šampion opet je bio aktivan u prelaznom roku, doveo je osam novajlija, među kojima je najzvučnije Ričmond Boaći iz italijanske Latine, i upravo će napadač iz Gane biti najjače oružje trenera Miodraga Božovića za drugi deo sezone.

Mnogo se očekuje i od povratnika Nenada Milijaša, koji će prvobitno iz drugog plana tražiti formu, tu su i starosedeoci Mičel Donald, Damijan Le Talek i Gelor Kanga, što Zvezdi daje optimizam da može da zadrži bodovnu prednost u odnosu na konkurente.

Novi Pazar, trenutno „fenjeraš“, tokom odmora napravio je smenu na klupi i vratio Nebojšu Vučićevića, bivšeg fudbalera Partizana sa teškim zadatkom da obezbedi superligaški status, sa početkom na stadionu „Rajko Mitić“.

Već mu je jednom pošlo za rukom u sličnoj situaciji u Pazaru da ga ostavi u najjačem srpskom rangu, pa veruje može da ponovi uspeh.

Za razliku od večitog rivala Partizan nije pravio velike promene, ostao je oslonac Leonardo – Đurđević, pa će na proleće biti glavni adut crno-belih u borbi za titulu.

Partizan je pre odmora bio u naletu, zabeležio je samo dva remija i 13 pobeda u poslednjih 15 utakmica u Superligi i očekuje da nastavi u istom ritmu u drugom delu sezone.

Prvi izazov neće biti nimalo lak protiv poletnog i mladog Rada, kluba čiji je trener bio Marko Nikolić, a sadašnji Partizana.

Prolećna premijera Superliga počinje danas utakmicom u Lučanima između Mladosti i niškog Radničkog, a vredi istaći i vojvođanski derbi u nedelju kada se u Subotici sastaju Spartak i Vojvodina.

Čukarički na debiju trenera Nenada Lalatovića dočekuje Javor, dok se velika borba očekuje u duelu timova sa začelja Borca i Bačke.

Raspored 22. kola, danas: Mladost – Radnički (17 sati). Sutra: Borac – Bačka (14), Napredak – Voždovac (14), Crvena zvezda – Novi Pazar (15), Čukarički – Javor (17). Nedelja: Metalac – Radnik (14), Rad – Partizan (14), Spartak – Vojvodina (14).

Tabela: Crvena zvezda 54, Partizan 48, Vojvodina 45, Napredak 35, Mladost 34, Javor 32, Radnički 30, Spartak 30, Voždovac 27, Rad 24, Metalac 22, Čukarički 20, Radnik 20, Bačka 18, Borac 15, Novi Pazar 12.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.