U trendu

Aleksić: Gašić i Vulin da budu smenjeni jer su objektivno odgovorni za tragedije

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor BIA Aleksandar Vulin moraju biti smenjeni zbog objektivne odgovornosti i propusta u sistemu koji su doveli do dva masovna ubistva.

„Krivica i odgovornost nisu isto i niko nije rekao da je neko od vas kriv za tragedije, ali odgovornost i te kako postoji. Imate apsolutnu vlast, a to znači i apsolutnu odgovornost. Tragedije su posledice vaše neodgovorne politike. Ponašate se kao da se ništa nije dogodilo i napadate sve koji kritikuju režim i podržavaju zahteve protesta ‘Srbija protiv nasilja'“, rekao je Aleksić na sednici Skupštine Srbije Gašiću i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

Aleksić je rekao da je predsednik Srbije masovno ubistvo u Mladenovcu nazvao terorističkim aktom, jer je time hteo da skrene pažnju javnosti, a „svi znaju da nije bio teroristički akt“.

„Ako je teroristički akt, zašto Vulin još nije smenjen? Ko je odgovoran za propuste ako se dogodio teroristički akt, a on je i dalje direktor BIA? Šta ste preduzeli, čija je to odgovornost“, upitao je Aleksić.

Aleksić je upitao zašto nije ništa preduzeto protiv masovnog ubice iz Mladenovca, iako su protiv njega bile podnošene prijave, i kako je moguće da mu je bilo dostupno oružje, kao i kako je moguće da ubicu celu noć juri 600 policajaca, a on pobegne taksijem u Kragujevac i na kraju taksista javi policiji gde je begunac.

„Kako je moguće da maloletnik ide u streljanu u koju ga vodi otac, i to u streljanju u kojoj je sticajem okolnosti često boravio Veljko Belivuk? Ko se bavio time? Šta ste uradili da sprečite da dete od 13 godina vežba pucanje bojevom municijom“, upitao je Aleksić.

Aleksić je upitao šta rade BIA, MUP, tužilaštvo i ostale institucije.

„Nema ih, jer ste ih razorili i da li im zadatak da se bave opozicionarima, glumcima, lekarima, i svima koji kritikuju vlast. Privatizovali ste službe bezbednosti i one služe građanima nego štite režim i proganjaju opoziciju“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da su „osovinu bezbednosti“ u Srbiji činili Gašić, Vulin, Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović, koja je „koordinirala Belivukov klan“.

„Dobro je da smo svi živi u toj situaciji. Stefanović i Dijana Hrkalović samo što nisu proglasili dan žalosti kada je ubijen Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, kriminalac blizak režimu. Onda se jednog dana rekli da Hrkalović radi Vučiću o glavi, pa je njenu odbranu preuzeo vaš poslanik i advokat Vladimir Đukanović. Tako funkcionišu mafijaški režimi – imaš zaštitu ako nam se pokoriš ili ćemo te uništiti, a to se ne radi u državama koje imaju institucije“, rekao je Aleksić.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke rekao je da su progonu izloženi inspektori koji su otkrili proizvodnju marihuane na „Jovanjici“, dok čelnici režima brane vlasnika tog imanja Predraga Koluviju.

„Na ‘Jovanjici’ se radilo pod vašim patronatom. Vučić kaže ‘pa šta ako je Koluvija imao tonu marihuane’. Svi ga branite. Gašić je kontaktirao sa Koluvijom, to je potvrdio i Vučić“, dodao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар