U trendu

Basta pozvao Vladu Srbije da se ogradi od stavova Dodika

Predsednik Pokreta Evropski put – Basta i bivši ministar privrede Rade Basta zatražio je danas od Vlade Srbije da se ogradi od stavova i politike predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Basta je u saopštenju naveo da Dodik ne poštuje Dejtonski sporazum i svojim potezima „narušava ionako osetljive odnose Srba i Bošnjaka“.

„Dodik je klasičan primer političkog diletanta i demagoga raznih spoljnih uticaja, a pre svega lutkar koji bespogovorno izvršava zadatke Ruske Federacije u našem regionu kako ne bi njegova fotelja završila ubrzo na nekoj aukciji kao predmet beščasnog autokrate koji koristi temu rata devedesetih zarad ličnog profita i bogaćenja na uštrb prosperiteta Republike Srpske i celokupne Bosne i Hercegovine“, ocenio je Basta.

Ponovio je zahtev da se Srbija ogradi od „pogubne politike“ Dodika, koji se, prema njegovim rečima, „konstantno sakriva iza Republike Srbije, Srba i srpstva zarad ličnog interesa ne poštujući pravne i ustavne okvire“.

Basta smatra da Dodik, narušavajući nacionalne interese Srba sa obe strane Drine, želi da svojim postupcima „sakrije lični kriminal neviđenih razmera nezakonito raspolagajući imovinom Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar