U trendu

Đilas: Svaka politička kriza se rešava izborima, ali prvo zahtevi protesta i izborni uslovi

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da se svaka politička kriza rešava izborima, ali da pre njihovog raspisivanja treba da budu ispunjeni zahtevi sa protesta „Srbija protiv nasilja“ i poboljšani izborni uslovi.

„Preporučujem (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da bez ispunjenja zahteva protesta, ali i definisanja izbornih uslova prihvatljivih za opoziciju, ne raspisuje izbore“, rekao je Đilas za današnji list Nova.

Ocenio je da podrška Srpskoj naprednoj stranci (SNS), zbog reakcija njenih članova na proteste, „vrtoglavo opada“.

„Podrška SNS-u vrtoglavo opada, jer su protesti i sve što nam se dešava pokazali apsolutnu nesposobnost i nekompetentnost, ali i potpuni nedostatak empatije prema građanima“, kazao je Đilas.

Predsednik SSP-a smatra da ponašanje poslanika SNS-a i njihovih „glasnogovornika“ pokazuje da uopšte ne razumeju građane Srbije i da svojim postupcima „nastavljaju da raspiruju mržnju i nasilje u Srbiji“.

„A to je upravo ono protiv čega su građani ustali. Predstavnici vlasti od tragedija koje su se dogodile pričaju samo o sebi, svojim uspesima, nesvesni činjenice da Srbija još nije izašla iz tragedije koja se dogodila pre samo mesec dana“, ocenio je Đilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar