U trendu

Doživotna robija za Džonića zbog ubistva porodice Đokić

Vatrogasac u penziji iz aleksinačkog sela Moravca Goran Džonić osuđen je danas u Višem sudu u Nišu na doživotni zatvor zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (26).u

Sudsko veće kojim je predsedavao sudija Mirko Drašković prihvatilo je dokaze Višeg javnog tužilaštva da je Džonić ubio Đokiće iz pištolja u napuštenoj separaciji na obalama Južne Morave i tu spalio njihova tela.

Zločin koji je potresao čitavu Srbiju dogodio se u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine.

Vlasnik menjačnice u Aleksincu Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija ubijeni su kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.

Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra, posle opsežne policijske potrage.

Džonić je rođake likvidrao iz koristoljublja, odnosno u nameri da dođe do novca koji je Goran Đokić krio u kolima, kako bi vratio dug od 10.000 evra koje je pozajmio kako bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

Sud je naložio da Džoniću bude oduzeto 1.380.000 dinara, 27.130 evra, 3.940 švajcarskih franaka, 1.850 dolara, pištolj „bereta“ i vespa.

Po izricanju presude Džonić je burno reagovao, počeo je da viče da nije kriv i da će se ubiti, a onda je glavom udario u sto.

Sudija je naredio da bude izveden iz sudnice i suđenje je okončano.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar