U trendu

Dveri, Narodna stranka i Grupa građana 'Čačak je naš' pozvale na protest protiv nasilja u Čačku

Tri opozicione organizacije u Čačku – Dveri, Narodna stranka i Grupa građana „Čačak je naš“ pozvale su građane na prvi protest protiv nasilja u tom gradu, u petak u 19.00 časova.

Gradska organizacija (GO) Dveri najavila je da će na protestu tražiti ostavke gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića i „kompletnog“ gradskog rukovodstva.

Među njihovim zahtevima su i ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučiča i Vlade, formiranje prelazne vlade koja će omogućiti slobodu medija i održavanje poštenih izbora i vanredne izbore na svim nivoima.

Grupa građana „Čačak je naš“ saopštila je da je Čačanima „dosta samovolje i odsustva bilo kakve odgovornosti moćnika na republičkom i lokalnom nivou“.

„Nesreće u vojnoj kompaniji Sloboda, trovanje Morave, rušenje mostova, izgubljeni mladi životi zbog nečije nebrige, spisak je sve duži, a krivci zaštićeni i zauzeti bogaćenjem na uštrb narodnih para“, navedeno je u saopštenju Grupe građana.

Gradski odbor Narodne stranke pozvao je građane na protest protiv nasilja u Čačku bez obzira da li pripadaju nekoj političkoj ili stranačkoj opciji ili im ne pripadaju.

Stranka je navela da potrebno da svi zajedno, u mirnom protestu, obaveste „lokalne i republičke vlastodršce“ da Čačak nije za nasilje i da tu postoje ljudi koji se ne boje i spremni su da se suprotstave svakoj pretnji i nasilju.

Okupljanje za protest je ispred Spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću, u centru Čačka, posle čega će se održati protestna šetenja centralnim gradskim ulicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar