U trendu

Ekološki ustanak traži da lokalni izbori budu održani u redovnom terminu

Ekološki ustanak je danas zatražio da lokalni izbori budu organizovani u redovnom terminu, u junu 2024, a ne istovremeno sa vanrednim parlamentarnim i beogradskim do kraja godine, što je kao mogućnost najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Taj pokret je ocenio da Vučić takvim potezom „pokazuje da je režim u potpunom strahu od gubitka vlasti na lokalnom nivou“, te da, kako naveli, to ukazuje „i na slepu poslušnost predsednika opština“ i na Vučićeve „diktatorske moći“.

„Ovakvim potezom, spajanjem izbora na svim nivoima Vučić želi da pokrije sve nedostatke lokalnih kabadahija , lokalnih odbora!“, piše u saopštenju.

Podsetili su i da su predstavnici opozicije, koja tehnički organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“ u septembru zatražili od Vučića raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

„Organizatori protesta, među kojima je i Ekološki ustanak naglašavaju da opozicija nije zahtevala raspisivanje lokalnih izbora u opštinama i gradovima širom Srbije“, naveo je Ekološki ustanak.

Taj pokret je naveo i da opozicija smatra da „lokalni izbori treba da se održe u redovnom terminu , u junu 2024“.

„Teme lokalnih izbora i problemi sa kojima se suočavaju građani na lokalnom niovu, ne sme biti stavljeno u drugi plan i u senci nacionalnih tema koje su svojestvene za parlamentarne izbore“, dodao je Ekološki ustanak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar