021: Domaćim firmama koje su radile na Promenadi izvodjač ostao dužan dva miliona evra

Podizvodjači i dobavljači iz Srbije koji su radili na izgradnji tržnog centra „Promenada“ još čekaju da im za njihove radove i proizvode bude plaćeno, a zbog toga najavljuju i mogućnost protesta, piše danas novosadski informativni portal 021 (021.rs).

Izvodjač radova „P.A.B. Company“ iz Vršca, inače ogranak istoimene firme iz Rumunije, duguje različitim firmama iz Srbije ukupno oko dva miliona evra.

Najviše novca duguju kompaniji „Elkoms“ iz Beograda, 600.000 evra, zbog čega je ova kompanija tužila P.A.B.

Slobodan Tošović, direktor Elkomsa, iako je siguran da je u pravu, ne veruju mnogo u pozitivan ishod sudjenja.

„Imali smo pripremno ročište u Privrednom sudu u Pančevu, sad ide prvo veštačenje. Izvodjač se na sudu brani tvrdnjom da radovi nisu kvalitetno izvedeni. Plašimo se da će to da se odugovlači u nedogled, pa da će oni da ugase firmu, pa ćemo ostati bez ičega. Mi poslujemo skoro 25 godina, transparentno, i cenjeni smo u našim krugovima. Za ovih 25 godina, ovo je jedan od većih problema koje smo imali“, naveo je Tošović.

Dodao je da je „P.A.B. Company“ izvedene radove „manje više uredno“ plaćao sve do maja 2018. godine, ali da su od tada obustavljena sva plaćanja.

Povodom ovog slučaja, čelnici „Elkomsa“ obratili su se i Ministarstvu gradjevine i investitoru „NEPI Rockcastle“ pismom u kom su ukazali na nesavesno ponašanje izvodjača i zamolili ih da provere njihove navode.

Portal 021 navodi da predstavnici desetak firmi kojima izvodjač duguje novac razgovaraju o udruživanju i daljim akcijama koje, kako su kazali, mogu uključivati i proteste.

Iz sedišta NEPI-ja i P.A.B. Company nisu odgovorili na pitanja 021.

Iz predstavništva NEPI-ja u Srbiji rekli su za 021 da „ne mogu da komentarišu poslovanje P.A.B. Company prema trećim stranama“, ali da „kompanija NEPI Rockcastle ispunjava svoje obaveze prema svim svojim partnerima u rokovima koji su precizirani ugovorima“.

Izgradnju „Promenade“ od samog početka pratio je niz problema i afera, pre svega zbog neadekvatnog pristupa rešavanju problema sa podzemnim vodama.

(Beta)

1 komentar
  1. DUKLJANIN

    GOSPODO OBRATITE SE ONIMA KOJI SU DOVELI U SRBIJU OVE PREVARANTE…….SAGRADILI SU OVU NAKARADNU SALAMERIJU U NOVOM SADU ..VEROVATNO JE UPITANJU SAMO JOŠ JEDNO „PRANJE PARA“. MANJEG GRADA A VIŠE TRŽNIH I POSLOVNIH CENTARA NEPOSTOJI U EVROPI.UMESTO DA SE DOVEDU INVESTITORI KOJI BI OŽIVELI PRIVREDU NOVOG SADA TJ. DA SE NEŠTO PROIZVODI I IZVOZI .OVAKVA POLITIKA DRŽAVE JE PROIZVELA STANJE TAKVO DA U TIM ISTIM TRŽNIM CENTRIMA IMATE UGLAVNOM ŠETAČE A VRLO MALO KUPACA JER TU ISTU ROBU KOJA SE NUDI KOD NAS MOŽEMO KUPITI VANI NPR. U MAĐARSKOJ PO MNOGO NIŽIM CENAMA.KOLIKO NAM JE POZNATO „PROMENADA“ NE ZADOVOLJAVA NI TEHNIČKE USLOVE NITI IMA TAKVU DOZVOLU BAR NIJE IMALA U TRENUTKU OTVARANJA.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike