U trendu

021: Mali avion iz Nemačke sleteo na Čenej pored Novog Sada, prvi direktni medjunarodni let

Na aerodromu „Čenej“ pored Novog Sada obavljen je prvi medjunarodni let a putnici su stigli iz Nemačke, naveo je danas portal 021.

Na travnatu pistu čenejskog aerodroma juče je u malom avionu „cesna 340“ sleteo nemački biznismen koji je posetio svoju fabriku u Gospodjincima u opštini Žabalj.

Dragoljub Samardžić, redsednik Aerokluba „Novi Sad“ koji upravlja aerodromom, rekao je za 021 da registracija za takve letove na „Čeneju“ postoji već tri decenije, samo je bilo potrebno da se napravi organizacija i da se oni realizuju.

„Najpre smo napravili prostoriju za pripadnike policije i carine, a potom je usledio postupak prijavljivanja leta, izvestili smo graničnu policiju o tačnom spisku putnika, oni su ga odobrili, uplatili smo državnu taksu i na našu veliku radost uspeli smo da napravimo veliki pomak“, rekao je Samardžić.

Kazao je da je se radi na organizaciji još pet-šest letova, a očekivanja su da će ih narednom periodu biti sve više.

Veći broj letova sa čenejskog aerodroma bio bi i zagarantovan ukoliko bi se realizovao plan gradskih vlasti da se, u prvoj fazi, izgradi pista od 1.500 metara.

„Ja se nadam da će to sve ići korak po korak, ne treba žuriti, ali svakako ne bi trebalo da se propusti šansa koja nam se ukazala. Ovo je najbolji primer koliko nam je aerodrom potreban, bio on i najmanji na svetu“, rekao je Samardžić.

Dodao je da aerodrom može da koristi poslovnim ljudima, ali je na usluzi i malim turističkim agencijama, što bi pogodovalo i dodatnom razvoju turizma u Novom Sadu i okolini, kao i razvoju lovnog turizma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar