najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

500 evra na poklon svakom punoletnom građaninu

Ponovo su sve glasnije ideje evropskih ekonomista o pokušaju spašavanja ekonomija evrozone na način da se svakom građaninu na poklon podeli 500 evra koje mogu potrošiti na šta god žele, bez obaveze vraćanja novca ili plaćanja kamata na njega.

Građani premalo troše, novac preko banaka do građana ne dolazi pa bi se novac jednostavno delio – od 500 pa čak do 2.000 eura. Na taj način, smatraju ekonomisti, podstakla bi se potrošnja.

Ovo nije prvi put da se ovakva ideja spominje unutar Evropske unije. Neke zemlje su je za vreme krize već sprovodile. Nemačka i Francuska su svakom građaninu dale po 500 evra kako bi podstakle potrošnju domaćih proizvoda.

Logika kojom se vode ekonomisti je sledeća – građani koji prime ovaj novac trošiće u prodavnicama. Kao odgovor na to kompanije će morati da povećaju proizvodnju i zaposliti više radnika, što će dovesti do ekonomskog rasta, ali i rasta cena. U jeku sve teže situacije u evrozoni, sve više ekonomista je za ovu ideju, prenose mediji.

1 komentar
  1. Maki

    Čista prevara koja je ovde muljavo interpretirana kao loto. Dobije se od države recimo 100 evra za frižider koji je AAAA++++ klase a košta tri puta više od prosečnog uređaja. Toliko o tome.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike