U trendu

500-hiljaditi 500L sišao s fabričke trake u Kragujevcu

Kompanija „Fijat Krajsler automobili (FCA) – Srbija“ saopštila je da je u njenoj fabrici u Kragujevcu petstohiljaditi primerak modela FIAT 500L sišao danas s proizvodne trake.

Taj model je, kako je navedeno, „u vrhu svoje kategorije u Evropi u poslednjih pet godina“ i „lider na tržištima“ Italije i Španije.

U 2017. godini model FIAT 500L dostigao je u Evropi udeo na tržištu od oko 22 odsto, a više od 52 odsto u Italiji, saopštila je kompanija.

U Evropi je januara ove godine zabeležen porast prodaje tog modela od pet odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u Italiji tržišni udeo u toj kategoriji iznosio preko 50 odsto, ističe se u saopštenju FCS.

FCS dodaje da „nije slučajno da je novi rekord zabeležen baš u kragujevačkoj fabrici, koja je u potpunosti renovirana baš za potrebe proizvodnje modela 500L“, navedeno je u saopštenju.

Fabrika je otvorena aprila 2012. godine, posle tri godine pripreme i milijardu evra investicija za dogradnju infrastrukture, renoviranje objekata i proizvodnih kapaciteta, instalaciju najmodernije opreme i sistema za proizvodnju vozila.

Kompanija FCA je istakla da je danas ta fabrika jedan od njenih najsavremenijih proizvodnih pogona u svetu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)