U trendu

54. Međunarodni salon automobila i 13. MotoPašion

BEOGRAD – Na Beogradskom sajmu otvoreni su 54. Međunarodni salon automobila i 13. Međunarodni sajam motocikala MotoPašion koji će trajati do 31. marta.

Posetioce će dočekati više od 400 izlagača iz tridesetak zemalja, a u okviru Salona automobila pod sloganom „U retrovizoru“ predstaviće se 35 automobilskih brendova i 11 brendova proizvođača lakih privrednih vozila.

MotoPašion je privukao 36 brendova, a od tog broja 23 brenda su prijavila čak 50 premijernih nastupa u sektoru motocikala, kvadova, skutera ili električnih bicikala.

Sajmove je otvorio 92-godišnji glumac Vlasta Velisavljević, koji je jedan od dvojice najstarijih vlasnika vozačke dozvole u Srbiji.

On je rekao je da nema „besan“ auto, ali da vozi dugi niz godina i da mu neki put i policija „progleda kroz prste“.

Podsetio je da se u Beogradu, oko Kalemegdana nekada vozila čuvena trka „Formule 1“ u kojoj su učestvovali naši vozači, ali i najveće svetske zvezde.

Predsednik Skupštine Udruženja proizvođača drumskih vozila Srbije Igor Ševo je rekao da je sve spremno za posetioce i izrazio nadu da će svi koji dođu u narednih deset dana uživati u svemu što su pripremili auto proizvođači i izlagači.

„Znajući da se ovaj sajam održava samo nekoliko dana nakon ženevskog sajma automobila, ovde ćemo videti dosta svetskih premijera i jako dobru ponudu. Ovu priliku koristim da svim izlagačima poželim uspešnih deset komercijalnih dana“, rekao je Ševo.

Predsednik Izvršnog odbora ĐOR Novi Sad Dorđo Markeđani je rekao da je ta kompanija već sedmi put generalni sponzor ovog sajma.

„Oko dve trećine našeg portfolia čini osiguranje motornih vozila. Osim toga, ponosimo se inicijativama kojima podstičemo bezbednost i humano ponašanje učesnika u saobraćaju. Slogan našeg ovogodišnjeg sajamskog nastupa je ‘Drumski heroj’. To je akcija kojom želimo da odamo priznanje vozačima koji u trenucima teških nesreća priskoče u pomoć povređenima na putu“, rekao je Markeđani i svim izlagačima poželeo uspešan nastup na sajmu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.