U trendu

Adidas povukao iz prodaje kupaće kostime za decu

BEOGRAD – Kompanija Adidas je svojevoljno povukla iz prodaje dečije kupaće kostime iz serije „Infinitex 3-Stripe“, preporučivši da deca do 14 godina odmah izbace iz upotrebe ove modele, koji uz potpuni povraćaj novca mogu biti vraćeni u Adidas prodavnice ili kod ovlašćenih distibutera.

Adidas je nedavno primio nekoliko žalbi kupaca, koji su naveli da su „tri pruge“ otpale sa kupaćih kostima prilikom kontakta sa vodom, navodi se u saopštenju kompanije.

Istraga treće strane naknadno je pokazala da oštećeni kupaći kostimi predstavljaju potencijalnu opasnost po decu, s obzirom na to da se mogu zaplesti u objekte u bazenu ili van njega i na taj način prouzrokovati povredu, iako do sada nije bilo takvih prijava.

„Odlučili smo da svojevoljno i preventivno povučemo iz prodaje modele za decu do 14 godina. Bezbednost naših korisnika oduvek nam je na prvom mestu. Nastavićemo da posvećujemo maksimalnu pažnju kvalitetu svojih proizvoda i najiskrenije se izvinjavamo zbog nelagode koju smo potencijalno izazvali kod kupaca”, rekao je Harald Haberman, potpredsednik zadužen za proizvode i kreacije u Adidasu.

Prodaja oštećenih kupaćih kostima u svim veličinama odmah je obustavljena u Adidas radnjama, kao i na sajtu adidas.com. Pored toga, svi ovlašćeni distributeri primili su nalog o povlačenju sa zaliha.

Prilikom vraćanja proizvoda nije neophodan fiskalni račun kao dokaz o kupovini, a takođe moguće je vratiti i kupaće kostime iz ove serije u svim ostalim veličinama koje nisu povučene iz prodaje, uz povraćaj novca.

Modeli povučeni iz prodaje pripadaju seriji Infinitex 3-Stripe i deo su kolekcija 2017 i 2018. U veličinama za decu i odrasle u prodaji su bili online putem sajta adidas.com, u Adidas radnjama, kao i kod ovlašćenih distributera širom sveta.

Modeli iz ove serije dolaze u nekoliko kombinacija boja. Zaštitni znak u vidu „tri pruge“ naštepan je na obe strane proizvoda, dok se na etiketi nalazi oznaka „made in Tunisia“.

Na sajtu adidas.com kupci mogu pogledati fotografije i na taj način proveriti da li je njihov proizvod oštećen, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.