U trendu

Adient zadovoljan radnicima i lokalnom samoupravom

LOZNICA – Potpredsednik američke kompanije Adient Majkl Bertlin preneo je danas, u video obraćanju na otvaranju njihove fabrike u Loznici, zahvalnost radnicima na zalaganju i lokalnoj samoupravi na saradnji.

Adient tokom pandemije virusa korona nije zaustavljao pogon, već je, rekao je potpredsednik kompanije, uz proizvodnju navlaka za automobilska sedišta za svoje klijente, počela da proizvodi i zaštitne maske.

Bertlin je ukazao da ta kompanija ima 238 proizvodnih pogona u 34 zemlje sveta u kojma radi 83.000 ljudi, te da je fabrika u Loznici bila jedna od retkih koja se odlučila na proizvodnju zaštitnih maski.

Ističe da je 838 radnika te fabrike tokom pandemije virusa korona proizvelo 1,2 miliona zaštitnih maski. Zbog toga je posebno poštovanje izrazio prema zaposlenima, za odgovoran, vredan i marljiv rad tokom pandemije.

“Srbija je poznata po veštoj radnoj snazi i hvala vam na izuzetnom zalaganju”, poručio je potpredsenik komanije radnicima.

Direktor fabrike “Adient” u Loznici Saša Vodovar ističe da će nova fabrika obezbediti bolju budućnost mnogim porodicama u tom gradu.

Najavio je i da će se kompanija uključiti u program Grada Loznice “Loznica najboljima”, koji ima za cilj da sačuva mlade i obrazovane da ostanu da žive i rade u tom gradu, kao i da će sarađivati sa srednjom školom Sveti Sava gde će se učiti buduće generacije radnika za fabriku Adient.

Gradonačelnik Vidoje Petrović kaže da je Loznica prešla jedan dug put od jedne od 10 najnerazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji do grada koji “krupnim koracima ide napred” i postaje grad za mesto gde žele mladi da ostanu.

“Sa Adientom, ali i sa ostalim stranim i domaćim kompanijama, Loznica postaje privredno snažnija, a to je i naš cilj, posao i misija, da obezbedimo bolji život građanima i bolju budućnost za našu decu”, rekao je Petrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.