U trendu

Aerodrom u Nišu zabeležio stohiljaditog putnika

Na niškom aerodromu danas je evidentiran stohiljaditi putnik i bila je to Leskovčanka Miljana Todorović koja je doputovala iz Ajndhovena sa suprugom i ćerkom.

Putnike na letu iz Holandije na aerodromu dočekali su predstavnici grada Niša i JP „Aerodrom“ a gradonačelnik Darko Bulatović uručio je Todorovićevoj zlatnik.

Ona je istakla da veoma često leti sa niškog aerodroma jer radi u Nišu, a njena porodica žvi u Belgiji.

„Letovi sa aerodroma u Nišu mi puno znače jer sam ranije morala da letim iz Beograda. Ovo je velika promena za jug Srbije“, izjavila je Todorović.

Direktor JP „Aerodrom“ Niš Vladica Djurdjanović istakao je da će aerodrom ove godine imati i 120.000 putnika, a naredne godine sigurno više od 300.000.

„Za razliku od drugih malih aerodroma u regionu, mi ne subvecionišemo ni jednu avio kompaniju, već sa njima imamo komercijalne ugovore“, rekao je Djurdjanović.

On je naglasio da će iz Niša naredne godine leteti i švajcarska nacionalna avio kompanija „Svis“ (Swiss), što je veliki uspeh niškog aerodroma.

Djurdjanović je kazao da veruje da će 2018. godine aerodrom u Nišu postati samoodrživ, a uslov za to je da ima oko 600.000 putnika i tri do pet hiljada tona prevezene robe.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović podsetio je ovom prilikom da je pre samo dve godine aerodrom u Nišu imao svega 1.000 putnika na godišnjem nivou.

Prema njegovim rečima, uspostavljanje devet redovnih linija do evropskih gradova sa niškog aerodroma ne bi bilo moguće bez pomoći vlade i resornog ministarstva.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike