Aerodromi Srbije od danas operator u „Konstantinu“ i „Moravi“

BEOGRAD – Privredno društvo Aerodromi Srbije d.o.o. Niš od danas je operater aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu i „Morava“ u Kraljevu.

Preduzeće „Aerodromi Srbije“, navodi se u saopštenju, uspešno je sprovelo postupak sertifikacije za operatera na niškom aerodromu i dobilo rešenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Ovim rešenjem, kaže se, okončan je i postupak realizacije Odluke o statusnoj promeni pripajanja JP Aerodrom Niš privrednom društvu ,“Aerodromi Srbije“.

„Aerodromi Srbije“ preuzimaju sva prava i obaveze prema trenutno zaposlenima na aerodromu „Konstantin Veliki“ čije ime ostaje isto bez obzira na promenu osnivača i oni će nastaviti da obavljaju svoje radne obaveze bez prestanka uz, dodaje se, poboljšanje uslova rada.

Sva prava, obaveze i odgovornosti iz ugovora koje je zaključilo preduzeće „Aerodrom Niš“, ne samo sa avio-kompanijama, već i sa svim ostalim dobavljačima i korisnicima usluga, prelaze u privredno društvo „Aerodromi Srbije“ doo Niš koje stupa u ugovorne obaveze na mesto JP „Aerodrom Niš“.
Kako je sedište privrednog društva „Aerodromi Srbije“ u Nišu, obavljanje osnovne delatnosti u sedištu odnosno na aerodromu u Nišu ubuduće će se obavljati kroz sektor Aerodrom „Konstantin Veliki“.
Aerodromi Srbije, navodi se u saopštenju, nastavljaju uz pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dalju modernizaciju niškog aerodroma koja se ogleda kroz završetak projekta izgradnje sistema svetlosnog obeležavanja neophodnih za instalaciju ILS CAT i sistema, kao i radove na izradi projektno-tehničke dokumentacije za novu terminalnu zgradu ali i modernizaciju zastarele aerodromske opreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.