U trendu

Agencije Srbije čekaju savet Ministarstva turizma o aranžmanima za Tursku

Turističke agencije očekuju savet Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije o putovanjima turista u Tursku, izjavio je danas direktor agencije Belvi Milan Lainović.

On je agenciji Beta rekao da se očekuje sastanak s predstavnicima Ministarstva na kojem bi se razgovaralo o tom problemu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je pozvao je gradjane da ne putuju u Tursku, jer ne može da im se garantuje bezbednost, ali u agencijama navode da je potreban i zvaničan stav Vlade Srbije o zabrani putovanja u tu zemlju, kako bi agencije imale pravni osnov da vrate novac onima koji su uplatili aranžmane.

Lainović je rekao da za sada nema većeg otkazivanja turističkih arnžamana za Tursku, i da se letovi Er Srbije ka toj zemlji redovno odvijaju.

„Za sada imamo informaciju da je u letovalištima u Turskoj sve u redu i ne očekujemo veća otkazivanja“, rekao je Lainović.

Marketing menadžer turističke agencije 1A Branko Malek takodje je izjavio agenciji Beta da se čeka zvaničan stav Vlade Srbije o zabrani putovanja u Tursku, jer agencije ne mogu da otkazuju aranžamane i vraćaju novac putnicima na osnovu usmenih preporuka.

On je istakao da su u kontatu sa Ministarstvom turizma i da očekuju savet kako da postupe u ovakvim okolnostima.

Po njegovim rečima, za sada nema većeg otkazivanja putnika, a ni agencije ne planiraju da otkažu već uplaćene aranžmane, jer je situacija u letovalištima u Antalijskoj oblasti mirna.

Neke agencije u Srbiji, kao što je Sabra, još pre mesec dana otkazale su sve aranžmane za letovanje u Turskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.