U trendu

Agrokor potvrdio da je Ramljak podneo ostavku

Vanredni poverenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, potvrdjeno je danas iz Agrokora.

Ramljak je ostavku poneo juče predsedniku hrvatske vlade Andreju Plenkoviću, navodi se u saopštenju.

Obrazlažući svoj potez Ramljak je naveo da podnosi ostavku kako on lično ne bi postao prepreka postizanju nagodbe.

On je naveo da je zajedno sa saradnicima i zaposlenima uspeo da stabilizuje poslovanje Agrokora, očuva  zaposlenost, spreči propast dobavljača i stvori preduslove da poverioci mogu da pregovaraju o nagodbi da li da „nažalost, neizvesnost koja je bila stvorena vezano za njegov ostanak na mestu poverenika snažno radi protiv ovog procesa“.

Hrvatski mediji prethodno su objavili da je Ramljak iznerviran konstantnim napadima i pritiscima iz vlade odlučio da ponudi ostavku a da se njegovom odlasku navodno usprotivio deo predstavnika poverilaca.

Odluku o ostavci treba da prihvati ili odbije Trgovinski sud.

Mediji su proteklih dana objavili da je bivša firma Ante Ramljaka, Texo Management d.o.o. sklopila ugovor s firmom AlixPartners za savetovanje o restrukturiranju Agrokora na osnovu kojeg svake sedmice naplaćuje za poslove savetovanja gotovo 250.000 kuna.

Ante Ramljak je u bivšoj firmi formalno bio zaposlen i nakon što je došao na čelo Agrokora 10. aprila prošle godine, a radni odnos mu je prestao 30. aprila. Portal Indeks objavio je dokument koji je potvrdio da je Ramljak istovremeno bio vladin poverenik i zaposlenik Texo Managementa u prvih dvadeset dana kada je, kako navodi portal, ta mala konsultantska firma ugovorila posao. Formalno ih je angažovao AlixPartners 25. aprila.

Posle objave u medijima, iz Agrokora su naveli da „datum formalne odjave, koja je usledila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne menja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za vanrednog poverenika“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.