U trendu

Aleksandar Ljubić novi izvršni direktor FIC-a od 17. juna

BEOGRAD – Aleksandar Ljubić će od 17. juna biti novi izvršni direktor Saveta stranih investitora (FIC), objavljeno na zvaničnoj internet stranici FIC-a.

Ljubić će na tom mestu zameniti dosadašnju izvršnu dirketorku FIC -a, Anu Toci (rođena Firtel), koja je odlučila da podnese ostavku kako bi karijeru nastavila u inostranstvu, navodi se u informaciji.

Ljubić, kao viši izvršni poslovni rukovodilac sa iskustvom u javnom i privatnom sektoru, kako se dodaje, dolazi u FIC sa pozicije pomoćnika direktora u kompaniji „MD Solušen Srbija“, gde je uspešno realizovao različite projekte u Srbiji i u nekoliko zemalja širom jugoistočne Evrope sa partnerima iz svih delova sveta.

Pre toga bio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i ekonomije, kao i na nekoliko viših pozicija u Agenciji za privatizaciju. Magistrirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i odlično govori engleski jezik.

Odlazeća izvršna direktorka FIC-a Ana Toci je u imejl poruci, dostavljenoj Tanjugu, navela da je ponosna na sve što je Savet do sada ostvario i poželela svima uspeh u naporima da Srbiju učine boljim mestom za ulaganje.

Toci se zahvalila svima – predstavnicima iz vlade, međunarodnih finansijskih institucija, diplomatskog kora, razvojnih agencija, privatnog sektora, civilnog društva, akademske zajednice, medija i kolegama iz drugih poslovnih udruženja – na aktivnom dijalogu i saradnji tokom proteklih, skoro 12 godina, koje je provela na čelu FIC-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.