U trendu

Ambasador Japana s premijerkom Srbijie razgovarao o investicijama

Ambasador Japana u Beogradu Djuići Takahara kazao je u razgovoru s premijerkom Srbije Anom Brnabić da očekuje zapošljavanje još 700 radnika u fabrici japanskog prozvodjača kablova za automobilsku industriju „Jazaki“ u Šapcu, o čijem ju je završetku obavestio.

Kako je prenela Vlada Srbije, fabrika „Jazaki“ već ima 300 radnika.

Sagovornici su ocenili da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, naročito u okviru privredne saradnje, navodi se u saopštenju.

Naveli su da raste interesovanje japanskih privrednika za ulaganje u Srbiji, o čemu svedoči i skorašnja poseta delegacije japanske spoljnotrgovinske i investicione agencije „Džetro“ Srbiji.

Razgovarali su i o drugim projektima kao što je postrojenje za proizvodnju energije spaljivanjem otpada na beogradskoj deponiji u Vinči i Ana Brnabić je rekla da izuzetno ceni podršku Japana naročito infrastrukturnim projektima.

Rekla je i da je veoma zadovoljna što u Srbiji raste broj mladih zainteresovanih za japanski jezik i kulturu. Razmotrena je i inicijativa za dolazak mladih japanskih volontera u Srbiju.

Dvoje sagovornika je razgovaralo i o saradnji u sportu, jer će Japan 2020. godine biti domaćin Olimpijskih i paraolimpijskih igara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar