U trendu

AmĆam izabrao nove članove UO, dodelio nagradu „Hero“

BEOGRAD – Američka privredna komora (AmĆam) u Srbiji izabrala je na Generalnoj skupštini nove članove Upravnog odbora sa dvogodišnjim mandatom i tradicionalno dodelila godišnju nagradu „Hero“ srpskom genetičaru Miodragu Stojkoviću.

Glasanjem kompanija članica za sekretara blagajnika izabrana je Biljana Bujić iz revizorske i konsalting kompanije KPMG, dok je Dragan Lupšić iz Koka-Kole HBC Srbija izabran za još jedan mandat kao član Upravnog odbora AmĆam-a, saopšteno je iz te organizacije privrednika.

AmĆam je na svečanosti, održanoj u Narodnom muzeju, tradicionalno dodelio i godišnju nagradu AmĆam „Hero“ Miodragu Stojkoviću, svetski poznatom genetičaru i jedinom srpskom naučniku sa indeksom H60 – koji se dodeljuje samo jedinstvenim, globalno priznatim naučnicima.

„Naša zajednica je od svog osnivanja konstruktivan i aktivan partner državi – pokrećemo inicijative, ukazujemo na prilike i dajemo preporuke za unapređenje poslovnog ambijenta i osnaživanje privatnog sektora u Srbiji“, istakla je predsednica UO AmĆam-a Jelena Pavlović.

Dodala je da će i u narednom periodu pružati „nepokolebljivu podršku izgradnji institucija, a pre svega ojačavanju stručnosti i efikasnosti javne uprave i pravosuđa, kako bi propisi koji se donose bili kvalitetni, primereni tržišnoj ekonomiji i sprovođeni jednako prema svima“.

Izvršna direktorka AmĆam-a Vera Nikolić Dimić poručila je da će AmĆam kao poslovna asocijacija i dalje biti usmerena na sprovođenje reformi, sa Vladom Srbije kao partnerom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar