U trendu

Amerikanci najviĆĄe veruju Guglu i Amazonu, a najmanje…

ČIKAGO – TehnoloĆĄke kompanije u danaĆĄnje vreme teĆĄko stiču poverenje korisnika, ali ga izuzetno lako gube, pokazuju rezultati ankete koju je sprovela čikaĆĄka istraĆŸivačka platforma seoKleriti (seoClarity).

U istraĆŸivanju, u kojem je 1.057 Amerikanaca dalo odgovore na pitanja kojim tehnoloĆĄkim kompanijama veruju najviĆĄe a kojima najmanje, veoma loĆĄe je proĆĄao Fejsbuk ali i megapopularna aplikacija TikTok.

Konkretno, 42,6 odsto ispitanika je izrazilo nepoverenje u Fejsbuk naspram 37,8 posto koji imaju poverenje, a ơto se TikToka tiče, u njega nema poverenje 43 odsto anketiranih, dok 28,1 odsto ima poverenje.

Između navedene dve kompanije na dno se smestio Huavej, u kojeg pođednak procenat ispitanika ima, odnosno nema poverenje – 30,4 odsto, prenosi portal ICTbusineĆĄ.

Na samom vrhu je Gugl, s poverenjem 65,7 odsto učesnika ankete, dok tek 21,2 odsto ima negativan stav. Na drugom mestu je Amazon, koji se moĆŸe pohvaliti time da jako malo ispitanika gaji nepoverenje prema kompaniji, samo 16,5 odsto, dok joj poverenje poklanja 65,1 odsto Amerikanaca.

Na trećem mestu je Majkrosoft sa 16,9 odsto nepoverljivih i 63,9 odsto onih koji imaju poverenje, a slede Epl koji uĆŸiva kredibilitet kod 62,6 procenata anketiranih, dok mu poverenje uskraćuje samo njih 18,6 odsto. Samsung beleĆŸi najmanji procenat nepoverenja – tek 13 odsto, a poverenje u njega ima 62,3 odsto ispitanih.

DuĆĄtvena mreĆŸa Tviter se takođe naĆĄla među malobrojnima na listi koje beleĆŸe veće poverenje (42,9%) nego nepoverenje klijenata (31,8%).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.