U trendu

Antić: Osam svetskih komanija zainteresovano za partnerstvo sa RTB Bor

Šef delegacije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiji Džejms Ruf i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić razgovarali su danas s menadžmentom Rudarsko-topioničarskog basena Bor, a ministar je rekao da je za partnerstvo s tom kompanijom trenutno zainteresovano osam svetskih komanija, saopštio je RTB Bor.

„Potrebno je da svi koji žele da budu naši partneri u ovom poslu razumeju da je ovo razvojni projekat u kome moraju zajedno sa Srbijom da prepoznaju ukupan potencijal i značaj RTB-a i da budu naši strateški partneri kako bi se kompleks i dalje razvijao“, kazao je Antić i dodao da očekuje da će ove godine RTB Bor ostvariti EBIDU od 75 miliona dolara

Džejms Ruf rekao je da će rado pozvati buduće investitore da ulažu i obezbede jaku budućnost za RTB Bor.

„Sada imamo priliku da govorimo o benefitu za RTB i pronadjemo zainteresovane partnere koji će doći ovde i ulagati u kompaniju. Smatram da su mnogobrojne reforme o kojima smo razgovarali sa Vladom Srbije doprinele da se stvari ovde okrenu nabolje, jer je veoma važno da državne kompanije mogu da rade komercijalno, a bez pomoći vlade. To je jedini način da se omoguće dalje zapošljavanje, dobar prihod i napredak ekonomije u celom regionu“, rekao je Ruf, a navodi se u saopštenju RTB Bor.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski rekao je da je s visokim zvaničnicima MMF-a razgovarano o opravdanosti izgradnje nove topionice u Boru i njenog značaja za budućnost RTB-a, Bora i cele Timočke krajine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar