U trendu

Antić:Nemamo najavu od Gasproma da će doći do redukcija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas, povodom obustave isporuke gasa ruskog Gasproma Ukrajini, da Vlada Srbije i ministarstvo na čijem je čelu nemaju najavu da će doći do bilo kakvih redukcija u snabdevanju Srbije tim energentom.

Kako je saopštilo Ministarstvo energetike, Antić je sa premijerom Aleksandrom Vučićem, sa kojim boravi u zvaničnoj poseti Kini, u više navrata razmatrao sva aktuelna dešavanja u vezi sa snabdevanjem gasom.

„Vlada Srbije i resorno ministarstvo sa punom pažnjom prate situaciju. Od Gasproma u ovom trenutku nemamo nikakvu najavu da će doći do bilo kakvih redukcija, odnosno poremećaja u snabdevanju gasom“, kazao je Antić i dodao da sa ruskim partnerima postoji čvrst ugovor o snabdevanju gasom.

Prema njegovim rečima, „Srbijagas“ je potpuno spreman za predstojeću sezonu, a skladište Banatski dvor je „u potpunosti puno“.

Šef Gasproma Aleksej Miler izjavio je da je ta ruska kompanija obustavila jutros isporuke gasa Ukrajini, do dobijanja novog avansa.

Oko 15 odsto gasa koji se koristi u Evropi prelazi preko ukrajinske teritorije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar