U trendu

Apatin povećao agrarni budžet 400 odsto

APATIN – Opštinsko veće Apatina usvojilo je predlog budžeta za 2019. godinu kojim se predviđa povećanje agrarnog budžeta na osam miliona dinara (oko 67,4 hiljade evra) sa manje od dva miliona dinara iz prethodnih godina.

Kao najznačajnija podrška ratarima predviđeno je uvođenje podsticaja za nabavku repromaterijala malim poljoprivrednim gazdinstvima i program sufinansiranja kupovine nove mehanizacije, navodi se u saopštenju Opštine Apatin dostavljenom Tanjugu.

Planirano je i osnivanje opštinske Kancelarije za poljoprivredu, kroz koju bi se podrška paorima sprovodila organizovano i kontinuirano.

„Budžet je usmeren u dva pravca: poboljšanje kvaliteta života građana kroz unapređenje javnih usluga i ulaganje u strateške oblasti, kao što je zapošljavanje, razvoj malih i srednjih preduzeća, turizam i naravno poljoprivreda“, izjavila je Dubravka Korać, zamenik predsednika opštine.

Opština je predvidela i povećanje studentskih stipendija sa trenutnih sedam na devet hiljada dinara, revitalizaciju zdravstva kroz renoviranje, nabavku opreme i unapređenje rada Doma zdravlja, kao i brojne infrastrukturne projekte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar