U trendu

„Ariva litas“ prodat minhenskoj Mutares grupi

BEOGRAD – Evropski prevoznik Ariva grupa prodala je svoje kompanije u Srbiji, Poljskoj i Danskoj međunarodnom finansijskom investicionom fondu Mutares SE&Co.KGaA, sa sedištem u Minhenu.

Prodate su kompanije „Ariva Litas Srbija“, dansko preduzeće „Ariva Danmark A/S“, te autobuski prevoznik iz Poljske „Ariva Bus Transport Polska Sp“, objavila je danas na svom sajtu advokatska kancelarija Živković – Samardžić, koja je posredovala u poslu.

Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja 2022. godine, što uključuje i odobrenje nadzornog odbora Dojče bana i nemačkog saveznog ministarstva za digitalni promet i transport, kao i antimonopolsko odobrenje odgovarajućih lokalnih vlasti.

Ariva Grupa sa sedištem u Velikoj Britaniji deo je nemačke Dojče ban AG, jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i saobraćajne logistike.

Navodi se da je Ariva vodeći prevoznik putnika širom Evrope, zapošljava oko 40.000 ljudi i preveze oko 1,2 milijarde putnika u 13 evropskih zemalja.

Na sajtu se navodi da se Mutares bavi preuzimanjem preduzeća srednje veličine i delova grupa sa sedištem u Evropi koji se prodaju u toku procesa repozicioniranja kod svojih vlasnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.