U trendu

Atlantik Grupa ponovno najbolji Poslodavac Partner

BEOGRAD – Atlantik Grupa (Atlantic) i ove je godine stekla status Poslodavc Partner, nakon što je prošla kroz nezavisnu analizu njenih Hjuman Risorsiz (HR) procesa u sklopu projekta „Certifikat Poslodavac Partner“ konsultantske kuće Selectio.

Altantik Grupa je osvojila impresivnih 99 odsto bodova u postupku certifikacije, što je rezultat koji nije uspela da nadmaši nijedna druga kompanija na tržištu Srbije, saopšteno je iz te kompanije.

„Najvažnije nam je da se ljudi u Atlantiku osećaju dobro, jer zaposleni nisu samo resurs nego pre svega investitori koji svakodnevno ulažu svoju energiju, strast i talenat kako bismo svi zajedno bili uspešni“, izjavila je Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju Atlantic Grupe.

Brendovi Atlantika, poput Smokija, Bananice, Grand kafe, Cedevite i Argete, kako je dodala, regionalni su lideri upravo zahvaljujući zaposlenima koji su uložili sebe u njihov rast i razvoj.

„Okolnosti na tržištu se sve ubrzanije menjaju, stoga i naše prakse moraju da se prilagođavaju, kako bismo našim zaposlenima pružili ono što im je potrebno i motivisali ih da daju najbolje od sebe. Tako da je CEP certifikacija, u koju su uključena sva Atlantik tržišta, odlična prilika da preispitamo ono što radimo i da iz godine u godinu podižemo lestvicu naših HR procesa“, zaključila je Mirčevska.

U Atlantiku naglasak stavljaju na staranju za sveobuhvatnu dobrobit i zadovoljstvo zaposlenih, pa je u poslednjih godinu dana fokus na pojednostavljenju procedura i razvoju palete programa koji predstavljaju fleksibilizaciju radnih uslova i njihovo prilagođavanje individualnim potrebama zaposlenih.

Atlantikova predanost poštovanju različitosti u najširem kontekstu, kao i jednakih mogućnosti za sve zaposlene, potvrđuje se i u konkretnim brojkama, pa je na nivou Grupe postotak žena ukupno i na menadžerskim pozicijama oko 50 posto, što je danas još uvek retkost na tržištu.

„Atlantik Grupa je u ovogodišnjem procesu certifikacije ponovno demonstrirala da je njihovo HR odeljenje strateški partner biznisu i da kontinuirano ulažu značajne napore u osiguravanje dobrobiti svojih zaposlenih“, istakao je na uručenju certifikata Atlantik Grupi član Uprave kompanije Selectio, Aleksandar Zemunić.

Prema njegovim rečima, certifikat „Poslodavac Partner“ utemeljen je s misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja zaposlenima.

„Drago mi je što vidim da danas, kada glavni izazov kompanijama više nije privlačenje i zapošljavanje, već zadržavanje zaposlenih, sve više preduzeća prepoznaje važnost kvalitetnog upravljanja zaposlenima, a osobito nas veseli što se nagrađuje Atlantik za izvrsnost upravo u tom području“, dodao je Zemunić.

Ctifikat „Poslodavac Partner“ je priznanje koje Selectio dodeljuje za izuzetnost u upravljanju ljudskim resursima već 14 godina. Kako bi stekla ovaj certifikat, svaka kompanija mora da prođe kroz procenu svojih HR procesa prilikom koje stručni tročlani certifikacioni tim analizira i procenjuje njene HR procese u pet velikih područja – Strategija, Regrutacija i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj, kao i Odnos prema zaposlenima.

Pravo na status „Poslodavca Partnera“ ostvaruju samo kompanije koje u svakom od pet područja ostvare minimalno 70 posto, a ukupno barem 75 procenata bodova. Koliko je certifikacija zahtevna pokazuje podatak da trenutno ima samo 66 nosilaca Certifikata na 10 tržišta, navodi se u saopštenju Atlantik Grupe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar