U trendu

Atlantik grupi nagrada SAM-a za program za Razvoj talenata

BEOGRAD – Atlantik grupa (Atlantic) je dobitnik nagrade Srpske asocijacije menadžera (SAM) za najbolji program za Razvoj talenata u 2018. godini.

To je samo još jedno priznanje da je kompanija posvećena ostvarenju visokih standarda u upravljanju ljudskim resursima, ističu iz te kompanije.

Na svečanj dodeli SAM priznanja za 2018. godinu u 12 kategorija, nagradu je u ime Atlantik grupe primio Dragomir Kostić, generalni direktor Atlantik Brendsa, kao jedan od članova SAM asocijacije, koja ove godine obeležava 12 godina rada sa 450 članova koji se zalažu za unapređenje srpske privrede na svetskoj privrednoj pozornici.

„Za nas je ovo priznanje vrlo značajno jer smo ove godine zaokružili deset godina kontinuiteta u izvrsnosti upravljanja ljudskim potencijalima u Atlantik grupi i danas se upoređujemo sa najboljim kompanijama na tržištu“, rekao je Kostić tom prilikom.

Atlantik, kako je istakao, promoviše one hjuman risorsiz (HR) prakse po kojima se ističe u odnosu na konkurenciju, a jedan od programa je upravo proces upravljanja talentima i razvojem, koji je proglašen za najbolji i koji se zasniva na prepoznavanju jakih strana i oblasti razvoja zaposlenih.

„Kontinuiranim usavršavanjem i unapređenjem veština osiguravamo dalji profesionalni razvoj i razvoj karijera naših zaposlenih, ali i same kompanije“, naveo je Kostić.

Osnova nagrađenog Advenčer programa Atlantik grupe je međunarodno povezivanje odabranih mladih stručnjaka sa svih tržišta na kojima Atlantik posluje, a dizajniran je kao inspirativna, uzbudljiva i drugačija razvojna aktivnost, i kao takav odražava u praksi tri središnje kompanijske vrednosti – strast, kreativnost i rast.

Projekat kompaniji obezbeđuje zdravu i snažnu vertikalu sukcesije i razvoj inovativnih projektnih rešenja. Učesnici programa u timovima rade na realnim strateškim inovativnim projektima, razvijajući ih pod mentorskom palicom iskusnih kolega čitavih devet meseci, dok najbolje ocenjeni projektni predlozi ulaze u realizaciju u sklopu redovnog poslovanja Atlantik grupe.

Da ljudi i poslovanje Atlantik grupe uživaju ugled odgovorne i stručne regionalne kompanije, najbolje svedoče brojna stručna HR priznanja, među kojima se u poslednjih godinu dana izdvajaju: Top 3 BeActive nagrade za „Body and Mind program“, Evropska komisija; CEP sertifikat Poslodavac Partner za visoke standard u upravljanju jjudskim resursima, prvi put dodeljen i u Srbiji; Elizabeta Mirčevska, direktorka HR za Srbiju i Makedoniju – Najbolja HR menadžerku, Makedonska asocijacija za ljudske resurse.

Atlantik grupa u Srbiji objedinjuje poslovanje kompanija Grand Prom, Soko Štark i Atlantik Brend. Poznati brendovi poput Smokija, Grand kafe, Cedevite, Bakine tajne, Argete, Donata… čine temelj profitabilnog poslovanja Atlantik grupe kao jednog od lidera FMSG industrije u regionu, a u osnovi kompanijskog uspeha je preko 5.500 kolega na 10 tržišta, od čega oko 2.500 u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar