U trendu

Aunde domaćin Nacinalnog dana malih i srednjih preduzeća

JAGODINA – U Fabrici za proizvodnju atomobilskih sedišta i enterijara Kompanije „Aunde Italia Grup“ u Jagodini, sutra će biti održan „PMI Day – nacionalni dan malih i srednjih preduzeća“.

Kako je saopšteno iz Informativne službe Skupštine grada Jagodine, manifestaciji će prisustovati i ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, ali i 180 učenika srednjih škola Jagodine koje su uvele dualno obrazovanje.

Prisustvovaće takođe zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović, predstavnici Ministarstva prosvete, direktori i predstavnici „Confindustrija Srbia“, direktor „Aunde“ i direktori druge dve italijanske fabrike u Jagodini: „Andrea Confezioni“ i „Vibak“.

Učenici koji će manifestaciji prisustovati sa svojim direktorima su iz Ekonomsko trgovinske škole „Slavka Đurđević“, Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ i Prve tehničke škole.

Fabrika „Aunde“, koja se nalazi u Industrijskoj zoni, na Koridoru 10 u Italijanskoj ulici, otvorena je 2014. i zapošljava oko 600 radnika. U istoj zoni su i „Andrea Confezioni“, koja se bavi proizvodnjom 
cerada za automobile, otvorena 2013. godine, i Fabrika „Vibak“ za proizvodnju industrijskih traka, otvorena 2015. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.