U trendu

Austrijski mediji o CarGo: Srpska aplikacija napada Uber

BEOGRAD – Kompanija CarGo je saopštila danas da su njen dolazak u Beč ispratili svi austrijski mediji, koji su ocenili da su poznate aplikacije Uber i Taxify&Co dobili jaku konkurenciju, čime će se unaprediti tržište transporta, a građanima ponuditi bolja usluga.

Poznate besplatne dnevne novine „Hojte“ navele su da je CarGo doneo konkurenciju na tržištu prevoza i ističu da je CarGo ponudio jeftiniju uslugu od svetski poznatog Ubera, navodi se u saopštenju kompanije CarGo.

Novinari tog lista, koji su isprobali CarGo aplikaciju, naveli su da su za vožnju u trajanju od 14 minuta platili devet evra, dok bi za istu relaciju preko Ubera platili 12,75 evra.

Sa druge strane, austrijski najtiražniji dnevni list „Kronen cajtung“ ističe kao prednost CarGo aplikacije potpunu transparentnost troškova i sigurnost jer korisnici mogu pre poručivanja vožnje da vide koliko će ih ona koštati.

I onlajn mediji pišu o dolasku srpske kompanije CarGo na austrijsko tržište i prednostima koje je ponudila građanima Beča.

Tako je sajt „Leisure communication“ istakao popust od pet evra koji je CarGo obezbedio svim korisnicima aplikacije za prve tri vožnje, dok sajt „Future zone“ ističe da je CarGo ponudio kvalitetnu uslugu građanima i poštenu saradnju sa partnerskim kompanijama.

„Beč je postao bogatiji sa novom platformom za mobilnost. Kompanija koja je osnovana u Beogradu (Srbija), proširila se i na Cirih (Švajcarska), a sada i na austrijsku prestonicu“, navode austrijski mediji i ističu da je CarGo obezbedio kvalitetnu i povoljnu uslugu građanima Beča i dobar prihod za vozače i iznajmljivače automobila, što je „rezultat posedovanja moderne flote i pažljive usluge“, zaključuje se u saopštenju kompanije CarGo.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike