U trendu

Auto Čačak kupio klanicu

Klanica u Čačku, koja je bila deo privatnog preduzeća „Pantomarket Stočar“ u kome je pre tri godine uveden stečaj, prodata je na aukciji za 17,6 miliona dinara čačanskoj firmi „Auto Čačak“, potvrdjeno je danas agenciji Beta u toj firmi.

Procenjena vrednost klanice bila je 86 miliona dinara, a početna cena na aukciji, koja je održana osmi put, bila je 17,22 miliona.

Direktor „Auto Čačka“ Milun Todorović rekao je da je na osnovu poslovnog sporazuma ta firma novokupljenu klanicu ustupila na korišćenje firmi „Kotlenik promet“ iz Ladjevaca koja se bavi proizvodnjom i preradom mesa.

„‘Auto Čačak’ nema nameru da se bavi ovom delatnošću. Želimo da oživimo jedan pogon koji je stariji od veka, da u prvih nekoliko meseci zaposlimo 30 novih radnika, a do kraja godine, ako posao bude išao dobrim tokom, još toliko sugradjana. Sve to, i klanicu i posao poverićemo ‘Kotleniku’, uz odgovarajući sporazum o saradnji“, rekao je Todorović.

Klanica u Čačku, koja je izgradjena 1903. godine, pored glavne zgrade od 825 kvadrta ima još sedam pomoćnih zgrada površine 2.195 kvadrata i prostire se na 54 ara gradskog zemljišta.

Krajem prošlog veka, zajedno s farmom u Mrčajevcima koja je osnovana 1974, poslovala je u sastavu čačanskog preduzeća „Stočar“ koji je privatizovan 2004. godine kada ga je kupio vlasnik firme „Pantomarket“ iz Crne Gore Panto Vučurević.

On je osim klanice i farme u Mrčajevcima, kupio i mlekaru u selu Zdravčići kod Požege, koja je bila sastavni deo firme „Pantomarket Stočar“.

Privredni sud u Čačku pokrenuo je u julu 2013. stečajni postupak nad firmom „Pantomarket Stočar“ nakon što je toj firmi više od godinu dana bio blokiran žiro račun, proizvodnja ugašena, a struja isključena zbog ogromnih dugovanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.