U trendu

Avio-kompanija Kobalt er obustavila poslovanje

NIKOZIJA – Kiparska avio-kompanija Kobalt er (Cobalt Air) suspendovala je danas sve svoje poslovne aktivnosti na neodređeno vreme, jer nije uspela da pronađe nove investitore kako bi nastavila sa letovima, saopštili su kiparski zvaničnici.

Dok su zatečeni putnici nastojali da pronađu alternativne letove da bi stigli do svojih krajnjih destinacija, kiparska vlada je saopštila da će isplatiti odštetu svim kupcima karata Kobalt era koji su nameravali da lete prema i sa Kipra, prenosi agencija AP.

Kobalt er leti na 22 destinacije u Evropi i na Bliskom istoku.

Visoki zvaničnik te avio-kompanije Filokipros Rusunides je rekao za agenciju AP da i dalje postoji interes pojedinih kompanija da investiraju u tog avio-prevoznika, prvenstveno zbog uspešnog brenda, dobre reputacije i visokog nivoa usluga.

On je dodao i da su kineski investitori u toj avio-kompaniji prošlog meseca pružili uveravanje da će nastaviti da finansiraju Kobalt, čak i iako kompanija nastavi da gubi novac.

Međutim, tender za „ubrizgavanje“ svežeg novca od strane novih investitora je propao, zbog čega je avio-kompanija ugasila sve operacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.