U trendu

Banka Inteza:Nismo imali obavezu da tražimo odobrenje za kupovinu zgrade Delte

Banka Inteza danas je saopštila da je prilikom kupovine zgrade Delta Holdinga u Beogradu postupila po zakonima Srbije i da nije imala obavezu da za tu kupovinu traži odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije.

Komisije za zaštitu konkurencije juče se oglasila saopštenjem da je pokrenula postupak ispitivanja koncentracije koja je nastala kupovinom zgrade Delta Holdinga, što nije prijavljeno i odobreno u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije.

Banka Inteza je navela da je povodom postupka koji je pokrenula Komisija angažovala stručni tim advokatske kancelarije Karanović&Nikolić koji je uveren da će u postupku pred Komisijom utvrditi da se ne radi ni o kakvoj neprijavljenoj koncentraciji, jer zgrada nije učesnik na tržištu.

„Kupovina zgrade u našem i evropskom zakonodavstvu nije pitanje zaštite konkurencije. Ranije kupovine zgrada nisu tretirane kao koncentracija i, iz razloga pravne sigurnosti, ni ubuduće ne bi smele da budu. Banka, dakle, nije imala nikakvu obavezu prijave kupovine zgrade Komisiji za zaštitu konkurencije“, istakla je Banka Inteza i dodala da će tokom celog postupka u potpunosti saradjivati sa Komisijom.

Banka je navela da se tokom ranijih godina obraćala Komisiji kad god je postojala obaveza prijave koncentracije, i da će to raditi i u budućnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar