U trendu

Bela Palanka za prvo mesto u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi dobila besplatan internet

Bela Palanka od danas ima u centru besplatan internet grada pošto je osvojila prvo mesto u Srbiji nagradnoj igri Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave „Uzmi račun i pobedi“.

Svečanim presećanjem vrpce wi-fi zonu u centru grada svečano su danas otvorili ministar Branko Ružić i predsednik Opštine Goran Miljković, izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović i predstavnik Telekoma Srbija za Niš Vilijem Hadžić.

Opština Bela Palanka je kao pobednica nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, osvojila i novčanu nagradu od 20.000 evra koji će, po izboru gradjana, biti uloženi u uredjenje arheološkog nalazišta Remezijana.

Ministar Ružić je rekao da je cilj te nagradne igre bila borba protiv sive ekonomije i poreske utaje.Tokom te igre gradjani Srbije su poslali više od 85 miliona „slipova“ i fiskalnih računa, „mislim da smo zauzeli prvo mesto u Evropi“, rekao je ministar.

Predsednik Opštine Miljković je zahvalio gradjanima što su učestvovali u nagradnoj igri i ocenio da „kada svi shvatimo da porez nije namet, već dobit, onda ćemo pobediit sivu ekonomiju“.

„Dobili smo vredne nagrade: ovu Wi-fi zonu koristiće naši gradjani i turisti koji posećuju našu opštinu svake godine sve više, a počećemo realizaciju našeg kapitalnog projekta – rekonstrukcije arheološkog nalazišta Remezijana. Kada to završimo, imaćemo još jedno mesto koje ćemo ponuditi turistima“, rekao je Miljković.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović rekla je da je „Wi-fi drvo“ dobilo 12 opština i gradova u Srbiji, kao „novi prozor u svet“.

Telekom Srbije je 12 opština nagradio besplatnim internetom u trajanju od 15 meseci, naveo je Hadžić, koordinator Telekoma Srbije za region Niša.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar