U trendu

Beograd dobija 87 novih autobusa

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će tokom ove godine zahvaljujući nabavkama Gradskog saobraćajnog preduzeća na ulice Beograda stići 87 novih solo, zglobnih i električnih autobusa, saopštio je Beoinfo.

Vesić je na televiziji Pink kazao da će u narednih nedelju dana biti potpisan ugovor o kupovini 20 novih niskopodnih solo autobusa, čije je vrednost 3,8 miliona evra.

Dodao je da je plan Gradskog saobraćajnog preduzeća da izvrši još četiri nabavke autobusa.

„Prva nabavka je 30 niskopodnih zglobnih autobusa koja će biti raspisana u martu, zatim istog meseca i nabavka još 10 novih niskopodnih solo autobusa. U april ćemo nabaviti još 10 niskopodnih solo autobusa i raspisati nabavku za 12 školskih autobusa“, kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, tokom januara potpisan je ugovor o isporuci pet električnih autobusa koji će u Srbiju stići u junu, a čija je vrednost oko 2,6 miliona evra.

Vesić je kazao da se grad Beograd „trudi“ da poboljša kvalitet usluge javnog prevoza i da je to razlog uvodjenja interneta u većinu autobusa, kamera i druge opreme važne za bezbednost putnika i vozača.

Kako je naveo, na zahtev gradjana, svi autobusi će biti crvene boje, osim električnih koji će biti zeleni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.